Vapen als een minder schadelijk alternatief voor roken

Sinds de introductie van e-sigaretten in de markt, is vapen steeds meer erkend als een potentieel minder schadelijk alternatief voor roken. Hoewel vapen ook nicotine kan bevatten, mist het de teer, koolmonoxide en andere giftige stoffen die in sigaretten zitten. Dit betekent dat vapen een niet schadelijke manier kan zijn om nicotine te consumeren, vooral voor degenen die geen andere opties hebben dan roken.

Een van de belangrijkste redenen waarom vapen niet schadelijk kan zijn, is dat het rookvrij is. Dit betekent dat er geen tweedehandsrook is, waardoor de gezondheid van degenen om je heen niet in gevaar komt. Vapen kan ook een meer sociale optie zijn, omdat het geen sterke geur achterlaat zoals sigaretten dat wel doen.

Bovendien kunnen mensen die vapen hun nicotinegehaltes beheersen. Ze kunnen kiezen voor verschillende concentraties nicotine in hun e-liquids, en sommige mensen kiezen ervoor om uiteindelijk helemaal geen nicotine meer te gebruiken. Dit kan helpen bij het afkicken van nicotine en traditionele sigaretten 

smaken van vape

Ole Minten

Ole Minten